Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Družinski bralni klub

Družinski bralni klub

Dragi popotniki,

veseli nas, da ste sprejeli naš izziv za potovanje, ki ne vključuje 10.000 korakov na dan vse dni v tednu, od aprila do oktobra, pač pa za potovanje med knjigami. Verjamemo, da bo vaš potep poln dogodivščin in novih odkritij, predvsem pa bo poln veselih uric, preživetih v okviru družine, kar bo še okrepilo vaše družinske vezi.

ZAKAJ DRUŽINSKI BRALNI KLUB ?

Družinsko branje razvija, izboljšuje in poglablja vse običajne spretnosti pismenosti: poslušanje, razumevanje, bogati besedni zaklad, pri otrocih spodbuja samoizražanje, ustvarjalno razmišljanje, koncentracijo, empatijo, bogati domišljijo, sprošča telo in pomirja um. Vse to so sposobnosti, ki nam koristijo pozneje v življenju. Zakaj jih ne bi pridobili že kar doma?
KDAJ se podati na potovanje med knjigami?
Potovanje se začenja 23. aprila, na svetovni dan knjige, končuje pa 30. septembra, ko je zadnji dan za oddajo ovojnice z izpolnjenimi nalogami.


KAKO se podati na potovanje?


•    Člani vašega družinskega bralnega kluba  boste v knjižnici poiskali knjižne police z napisom DRUŽINSKI BRALNI KLUB, kjer boste našli POTEPUŠKO KNJIGO in se z njo odpravili na potep, na priloženih listih pa boste izvedeli, kakšne aktivnosti morate opraviti z izbrano knjigo.
•    Starši, se še spomnite, katera je bila NAJ knjiga vašega otroštva? Ali ste se kdaj vprašali, kaj bi bilo, če…? Delite to z vašimi člani družinskega bralnega kluba in ustvarite svoj, čisto drugačen konec  zgodbe .
•    Ali ima vaš družinski bralni klub že svojo najljubšo knjigo in knjižnega junaka? Hmmmm, le kaj bi mu pripravili za večerjo, če bi vas obiskal? Zaupajte nam
•    Radi listate revije, prebirate članke, rešujete uganke, se igrate igre? Ali ste že kdaj pokukali v našo knjižno omaro z revijami? Vabimo vas, da to naredite sedaj
•    Ker bi radi, da se nam še malce drugače predstavite, rešite še dodatne zabavne naloge, ki se skrivajo v ovojnici.


Kaj pa ZAKLJUČEK?

 
Seveda sledi tudi zaključek, kjer bomo na prijetnem druženju z veseljem prisluhnili vašim popotniškim dogodivščinam.  Odvil se bo v tednu otroka (3. – 7. oktobra 2022), točen datum še izberemo.

Veliko lepih družinskih trenutkov v bralnem klubu in srečno na veselem potovanju med knjigami!

Knjižničarke oddelka za mladino