Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Knjiga ti odpre vrata v neznani svet.

Oddelek za mladino

Oddelek za mladino

Oddelek za mladino je namenjen predvsem malčkom in otrokom do 15. let, pa tudi starejšim, ki so otroci po srcu. Uporabnikom nudimo leposlovno literaturo za predšolske in šoloobvezne otroke, mladi bralci pa lahko posežejo tudi po poučnem strokovnem gradivu, stripih in revijah. Vabimo tudi starše, da si na naših knjižnih policah poiščejo knjige, ki jim bodo v pomoč pri vzgoji in negi otrok.

Skupna aktivnost predšolskih otrok, njihovih staršev ter knjižnice.

Pripovedujemo pravljice in kažemo ilustracije iz knjig. Na vsaki uri pravljic izdelujemo tudi razne motivacijske izdelke.

Za otroke od tretjega leta starosti pripravljamo ustvarjalne delavnice, kjer otroci sami ali skupaj s starši izdelujejo izdelke (režejo, lepijo, barvajo, gnetejo,...)

Reševanje poteka preko spleta. Kviz je namenjen učencem drugega in tretjega triletja osnovne šole.

Učenci 7. razreda devetletke v okviru pouka obiščejo knjižnico, kjer se predstavi delovanje knjižnice ter podari na javnem razpisu izbrano izvirno mladinsko delo.

Vsem otrokom, ki imajo disleksijo, slabše vidijo, se uvajajo v prvo branje, so tujegovoreči in se želijo naučiti slovenskega jezika, nudimo primerne strokovne in leposlovne knjige.

Spoznajte navihanega škrata Rudija, ki prebiva v novomeški knjižnici.