Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Spletni vpis

Ponujamo vam možnost spletnega vpisa v knjižnico.

 

Navodila za uporabnike:

 

V novomeško knjižnico se po novem lahko fizične osebe vpišete s spletnim obrazcem in spletnim plačilom članarine, ki znaša 10,00 EUR. V spletni obrazec vnesite svoje osebne podatke, kot so navedeni v vašem osebnem dokumentu.

 

Navodila za spletni vpis

 

Po opravljenem spletnem vpisu in plačilu članarine lahko dostopate do vseh naših oddaljenih storitev: izposoja e-knjig na portalu Biblos, e-viri (Tax-Fin-Lex, Press Reader, EBSCOhost in Britannica), uporaba storitve Moja knjižnica, rezervacija izposojenega in naročilo prostega gradiva.

 

Spletni vpis je še posebej primeren za vse, ki ne živite v Novem mestu ali v Sloveniji, saj omogoča dostop do e-knjig, ki so vam brezplačno na voljo na portalu Biblos. V Bibilosu imamo trenutno za vas naročenih čez 1.316 knjig. V e-zbirki Press Reader pa svojim članom nudimo dostop do več kot 7.500 svetovnih časnikov (tudi do Dnevnika, Nedeljskega Dnevnika in Večera).

 

Če boste uporabljali tudi druge storitve v naših knjižnicah, pa lahko ob prvem obisku uredite člansko izkaznico ter s podpisom potrdite vaše osebne podatke.

Spletni vpis je namenjen le polnoletnim fizičnim osebam in ne omogoča uveljavljanja znižane članarine. Za uveljavljanje ugodnosti je postopek vpisa potrebno opraviti osebno v knjižnici. Prav tako spletnega vpisa ne morejo koristiti pravne osebe.


Navodila za plačilo dolga (tudi članarine) v knjižnici

 

SPLETNO PODALJŠANJE ČLANSTVA

 

Člani lahko sedaj članstvo podaljšate v servisu Moja knjižnica. Če je članstvo v knjižnici že poteklo ali bo poteklo v mesecu dni, se pod osnovnimi podatki o knjižnici in članu prikaže obvestilo o poteku članstva. Po uspešno podaljšanem članstvu se izpiše obvestilo o podaljšanju članstva z informacijo o tem, do kdaj je članstvo v knjižnici veljavno ter obvestilom o članarini.

Spletno podaljšanje članstva je namenjeno polnoletnim fizičnim osebam, ki ne uveljavljate oprostitve članarine. Za uveljavljanje ugodnosti je postopek podaljšanja članstva potrebno opraviti osebno v knjižnici.


Navodila za spletno podaljšanje članstva

Video vodič o spletnem podaljšanju članstva

 


Za informacije in pomoč smo vam na voljo na e-naslovu knjiznicanm@kmj.si ali tel. št. 07 / 393 46 00 vsak delovnik med 7. in 19. uro.