Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Knjižne POPslastice

Spoštovani,

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto se že vrsto let trudimo za dvig bralne kulture med našimi obiskovalci, kot tudi v širšem družbenem okolju. V zadnjem času pa še posebno pozornost namenjamo mladim, ker so raziskave pokazale, da je najbolj kritična prav populacija mladostnikov. Interes med mladimi za branje upada, s tem pa tudi njihova moč kritičnega razmišljanja, inovativnosti, sposobnost pisanja in nasplošno koherentnega izražanja.

 

Zato smo se v knjižnici odločili, da mlade nagovorimo in spodbudimo k branju ter k dvigu zavesti o pomembnosti branja in ustvarjanja, na način, ki bo zanimiv, atraktiven in hkrati uspešen. Že šesto leto zapored tako izvajamo projekt spodbujanja bralne kulture mladih, Knjižne POPslastice.

 

S projektom želimo mladostnikom približati kvalitetne in izvirne knjižne vsebine s pomočjo gostov in vrhunskih strokovnjakov s področja branja in pisanja, igre in televizije, glasbe, sodobne tehnologije ali fotografije ter jim ponuditi možnost branja, razpravljanja, srečanja in druženja z vrstniki podobnih interesov, z njihovimi vzorniki in znanimi osebami.

Namen projekta je na zabaven, aktualen in kvaliteten način promovirati in širiti bralno kulturo, skozi knjigo širše kulturno povezovati in izobraževati, spodbujati in oblikovati vseživljenjske bralne navade, spodbujati kritično mišljenje ter zagotoviti višjo bralno sposobnost mladih.

 

  

Petra Kovič in Maja Ivanež,
koordinatorki projektaPriPOPajte se z nami na knjižne POPslastice!