Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Robert Špiler: Jaz, vrtnar – seminar o soncu, vodi, semenih, zemlji in ljubezni

10.1.2024 18:00:00

Lokacija: Prireditveni atrij

 

Ste pripravljeni prebuditi vrtnarja v sebi? Nahraniti telo s sonaravno pridelano zelenjavo in negovati svojo dušo z najlepšimi trenutki na vrtu?  

Odkrijte pet temeljnih skrivnosti, ki so jih modri vrtnarji skrivali stoletja. Te skrivnosti niso le navodila, ampak znanja, podprta z najnovejšimi dognanji, ki vam bodo pomagala rasti tako na vašem vrtu kot v življenju.

Sonce: Kako ujeti esenco sončnega žarka in ga pretvoriti v zeleno moč? Spoznali bomo, kako najbolje izkoristiti sončno energijo za rast rastlin in zakaj potem ta energija hrani nas.

Voda: Voda je življenje, a kako jo uporabljati modro? Ne bomo govorili o novih namakalnih sistemih ali tehnikah namakanja, temveč bomo spoznali vodo v drugačni luči.

Semena: Vsako seme nosi obljubo prihodnosti, a le redka zrastejo v veličastne rastline. Kako izbrati semena z največjim potencialom in jih negovati, da postanejo vrtnarjev ponos.

Zemlja: Kaj, če je prst pod vašimi nogami še bolj živa, kot ste kadar koli mislili? Razkrili bomo skrivnosti življenjske energije zemlje in kako to energijo prebuditi s pravilno vzgojo vrta.

Ljubezen: Ljubezen je tisti nevidni dotik, ki preobrazi običajen vrt v svetišče življenja. Naučili se bomo vložiti del sebe v vrt in s tem pridelati nekaj, kar gre onkraj običajnega vrtnarjenja.

Predaval bo Robert Špiler, Vrt Obilja.