Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Festival novomeško poletje: Robert Petan – DOBRODELNO

16.8.2023 20:00:00

Lokacija: Park Rastoče knjige

 

Po nešteto koncertih, špilih, čagah, feštah, porokah, pogrebih, slavjih, fantovščinah in dobesedno vsem, kar pride vmes, je Robert Petan stopil v ospredje. Pozneje je začel razkrivati vse, kar so mu leta igranja pustila nekje v malih možganih – s svojimi duhovitimi in odkritimi kantavtorskimi besedili se je leta 2019 udeležil slovenskega kantavtorskega festivala Kantfest in prejel zlato kanto, tako od občinstva kot tudi od strokovne žirije. Od takrat je nastopil že v kultni oddaji Izštekani z Juretom Longyko, na Izštekanih 10 v Kinu Šiška, trenutno pa ga lahko gledamo v satirični oddaji Kaj dogaja na Televiziji Slovenija. 

 

Pravi, da v Novo mesto prihaja z veseljem, saj je tu obiskoval ne le eno, temveč kar dve srednji šoli, le da tokrat ne pride z avtobusom.

Kot gostja, ki nam bo s svojim izjemnim petjem malce omilila Robertov naval besed, z njim prihaja odlična pevka Maja Weiss. Slišali boste lahko njegove hudomušne kantavtorske skladbe, nekaj avtorskih, ki jih bo odpela Maja, in nekaj zimzelenih iz zakladnice slovenskih popevk. Zanimivo kajne? Ne zamudite!

Vstop je brezplačen, na vhodu v Park Rastoče knjige pa se bomo razveselili vaših prostovoljnih prispevkov, ki jih bomo namenili prizadetim v poplavah.

 

Na prizorišču bo mogoče kupiti tudi dobrodelne majčke Društva za zaščito živali Novo mesto s sporočilnimi slogani na temo zaščite živali.

 

Glasba je sama po sebi brezmejna. Naj nas poveže v ljubezni, prijateljstvu in medčloveški pomoči.