Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Na robu poletja: Zvezdana Mlakar

22.6.2023 19:00:00

Lokacija: Park Rastoče knjige

 

Obiskala nas bo igralka in TV voditeljica Zvezdana Mlakar. »Sem mama, babica, blondinka, igralka, gospodinja, kmetica, ranljiva, …«, svoje življenjske vloge skromno opisuje Zvezdana Mlakar, ki svoja zrela leta nosi s ponosom.

Po študiju dramske igre in umetniške besede je igrala v različnih slovenskih gledališčih in filmih. Od leta 1987 je članica ljubljanske Drame, poleg tega pa pogosto sodeluje tudi z drugimi gledališči. Igrala je v predstavi 5žensk.com, ki velja za prvo predstavo v Sloveniji s preseženo magično mejo 100.000 obiskovalcev. Širšo prepoznavnost ji je prineslo tudi udejstvovanje na televizijskih zaslonih. V času vodenja pogovorne oddaje Zvezdana je bila dvakrat nominirana za naziv »Slovenka leta«.

Po šestih letih vodenja oddaje je skupaj z urednikom Rokom Smolejem napisala knjigo, v kateri se spominja vseh pogovorov, ki so spremenili slovensko medijsko krajino, in kot izdaja naslov – Pogovori, ki so mi spremenili življenje – tudi njo samo. Knjiga je izšla lansko leto in je prav takšna, kot so bili Zvezdanini pogovori – strastna in brez predsodkov. V njej je Zvezdana razgrnila ozadja in premisleke ob srečanjih z znanimi in razvpitimi osebami – od estradnikov, znanstvenikov, vplivnežev, terapevtov in drugih.

Pogovor z njo bo povezovala Carmen L. Oven.

Vljudno vabljeni.