Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Na robu poletja: Vinko Möderndorfer

15.6.2023 19:00:00

Lokacija: Park Rastoče knjige

Uvodni gost cikla pogovornih večerov Na robu poletja bo pesnik, pisatelj, komediograf, esejist, operni, filmski in gledališki režiser Vinko Möderndorfer. Rojen je 22. septembra 1958 v Celju, kjer je končal gimnazijo pedagoške smeri. Študij je nadaljeval na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, kjer je absolviral iz gledališke in radijske režije. Takoj po končani Akademiji je začel z delom v slovenskih gledališčih, hkrati pa je prevzel umetniško vodenje gledališča Glej. Kot režiser se je spogledoval tudi s filmi, predvsem v dokumentaristiki in TV-igrah. Piše poezijo in prozo za otroke, radijske igre, mladinske romane, dramska besedila in dela za odrasle.

Za svoja dela je prejel več nagrad (Borštnikovo nagrado, Župančičevo nagrado mesta Ljubljana, nagrado Prešernovega sklada, nagrado Marjana Rožanca, Ježkovo, Grumovo in Šeligovo nagrado, modro ptico, desetnico).

Z avtorjem se bomo pogovarjali o njegovem delu in vsestranskem ustvarjanju, nekaj besed pa bomo namenili tudi najstniški zbirki poezije z naslovom Romeo in Julija iz sosednje ulice ter poetično zbirko socialne lirike Naprej, naprej, ki sta izšli v lanskem letu.