Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Zeleni dostop

9.6.2023 10:00:00

Lokacija: Trdinova čitalnica in Park Rastoče knjige

Zavod Brez ovir v okviru Evropskega zelenega tedna v sodelovanju s Spominčico Novo mesto,  Varstveno-delovnim centrom Novo mesto ter Domom za starejše občane vabi na dogodek Zeleni dostop, katerega namen je predstaviti priložnosti na področju vključevanja oviranih v izobraževanje, trg zaposlitve, kakovostnega preživljanja prostega časa oviranih in podjetniških priložnosti zanje, del dogodka pa bo namenjen tudi ozaveščanju o demenci. 

Predstavili bodo dostopnost in oviranost med ranljivimi skupinami, ki ju bo moč preizkusiti tudi na poligonu spretnosti v Parku Rastoče knjige.

Program

10.00 Predstavitev Evropskega zelenega tedna, odprtje poligona spretnosti v Parku Rastoče knjige in intervju z Miho Volčinijem

10.30 Predstavitev individualne trajnostne mobilnosti v okviru programa Culture moves EU

11.00 Odmor za kavo

11.30 Predavanje o dostopnem turizmu (Janja Repar)

12.15 Predstavitev LAS Dolenjske in BODI SOC

13.00 Zaprtje poligona spretnosti za ovirane in neovirane

13.30 Odmor za kosilo,

14.00 Predstavitev knjige Dobro jutro, demenca in pogovor s sekretarjem Spominčica Novo mesto Jožetom Pečnikom

 

Dogodek bo ponudil koristne in sveže informacije za ovirane, organizacije, ki jih zastopajo, podjetja, ki se ukvarjajo z dostopnostjo, turistične delavce,  javne uslužbence in svojce oviranih.

 

Partnerji pri dogodku: Spominčica Novo mesto, Spominčice Dolenjske, Mestna občina Novo mesto, LAS Dolenjska in Bela krajina, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Dom starejših občanov Novo mesto in Varstveno-delovni center Novo mesto.