Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Družinska e-pravila: varna in uravnotežena uporaba zaslonov in spleta

8.12.2022 17:00:00

Lokacija: Trdinova čitalnica

Otroci in mladostniki vedno pogosteje prehajajo med različnimi zasloni: televizorjem, igralnimi napravami, pametnimi telefoni, tabličnimi, prenosnimi in namiznimi računalniki. Hkrati pa vse redkeje med različnimi dolžnostmi in opravili: domača naloga, učenje, gospodinjska opravila, hobiji.

 

Starše osnovnošolcev (2. in 3. triade) ter srednješolcev vabimo na predavanje glede varne in uravnotežene uporabe zaslonov in spleta pri otrocih in mladostnikih, na katerem bomo skušali odgovoriti na vprašanja:

 

 

Predavanje bo izvedel Tilen Hočevar, univ. dipl. varstvoslovec in mag. soc. del., svetovalec in predavatelj iz centra pomoči pri prekomerni rabi interneta LogOut.

 

O predavatelju

Je nekdanji košarkarski trener, mladinski delavec, po izobrazbi varstvoslovec in magister socialnega dela. Je športni navdušenec, ljubiteljski kuhar, popotnik in avanturist, ki skuša mladim osvetliti nevarnosti sodobne tehnologije, ohraniti ali vrniti izginjajoče elemente analognega sveta ter predvsem uravnotežiti razmerje med “resničnim” in “virtualnim”.