Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

konS ≡ Miha Godec: Aqua sono forensic

7.11.2022 16:00:00

Lokacija: Učilnica BeRi

 

Te zanima kako zveni onesnažena voda?!

 

Mlade od devetega leta starosti naprej vabimo, da se pridružijo delavnici Aqua sono forensic pod vodstvom umetnika Mihe Godca, ki bo v ponedeljek, 7. novembra 2022 med 16. in 19. uro v Knjižnici Mirana Jarca (učilnica BeRi).

 

Na delavnici bomo izdelali TDS merilnik (merilec trdote vode), ki omogoča enostavno merjenje raztopljenih soli in drugih kemijskih elementov v vodi. Merilnik bomo povezali z zvočnikom in s pomočjo zvoka poskušali razumeti, kaj pomeni čista voda, in se srečali s pojmom sonifikacije v praksi. S pomočjo zvoka bomo poskušali razumeti kaj pomeni čista voda in kako z znanstvenimi merilniki merimo raztopljene snovi v vodi. Miha Godec je razvil zvočno napravo TDS, ki je sposobna sonificirati raztopljene materiale v vodi in podobne naprave uporablja v svojih umetniških projektih.

 

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na: borut.pelko@lokalpatriot.si, ob prijavi pa sporočite svoje ime, priimek, e-poštni naslov in starost.

 

 Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.

 

Produkcija: Zavod Projekt Atol. Delavnica je bila razvita v okviru projekta konS.


-------------------------------------------------------------------------------------------
Projekt konS -- Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.