Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

7. Trdinov literarni pohod

4.6.2022 07:15:00

Leto je naokoli in spet se bomo peš podali po sledeh slovenskega etnografa, pisatelja in zgodovinarja Janeza Trdine. Tokrat bo pot krožna, izhodiščna in končna točka pohoda pa bo pri gostilni Prepih pod Gorjanci.

Zberemo se v Žabji vasi (pri Agroservisu), od koder se bomo ob 7:15 z avtobusom odpeljali proti Prepihu. Prehodili bomo 10 kilometrov, čaka pa nas okoli 4 ure zmerne hoje. Po strmi poti se bomo najprej vzpeli k ruševinam gradu Mehovo, sledi kratek spust do slikovite vasice Podgrad, nato pa bomo pot nadaljevali proti vasici Veliki Cerovec in zaključili pohod ob toplem obroku na Prepihu. Med potjo bomo kot vedno prisluhnili Trdinovim bajkam ter njegovim prigodam s potepov po okoliških krajih. 

S sabo poleg dobre volje potrebujete še dodatno vodo ali hrano »iz nahrbtnika« ter kartonček Trdinov literarni pohod, kjer bomo skupaj označili udeležbo na pohodu. Odhod avtobusa nazaj v Novo mesto bo predvidoma okoli 15:30.

 

Zaželeni so prostovoljni prispevki.

 

Obvezne prijave do torka, 31. maja 2022, na povezavi:

https://docs.google.com/forms/d/1Ll2yU0EgXWUeRFpEx_CCfcYNKGqr3SQ96G9gvtcV0as/edit

 

Dodatne informacije:

 

Nataša Franko: natasa.franko@nm.sik.si, 07/393 46 83 (med 9.00 in 13.00)

Martin Luzar: martin.luzar64@gmail.com, 041/800 876

 

7. Trdinov literarni pohod pripravljamo v sodelovanju z Mestno knjižnico »Ivan Goran Kovačić« iz Karlovca, Ljudsko knjižnico Metlika, PD Novo mesto, PD Dubovac, PD Karlovac, Mestno občino Novo mesto in Hrvaškim centrom kulture Ljubljana.

 

Pokrovitelj:

Arriva - avtobusni prevozi