Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Utelešeni: telo in možgani

15.3.2022 17:00:00

Lokacija: Prireditveni atrij

 

Kakšno vlogo ima telo pri procesih, za katere bi na prvi pogled rekli, da so zgolj psihološki? In kako naša duševnost vpliva na naše občutke utelešenosti?

O teh in še o mnogih drugih vprašanjih bomo skupaj s strokovnjaki z različnih področij razmišljali na letošnjem Tednu možganov. V goste smo povabili psihiatrinjo dr. Karin Sernec, ki bo na glas spregovorila o še nekoč tabu temi – motnjah hranjenja in sodobnih vidikih danes vse pogostejše težave. Sledilo bo predavanje pedagoginje, plesno-gibalne terapevtke in logoterapevtke Alenke Lin Vrbančič Simonič, ki nam bo pobližje predstavila plesno-gibalno psihoterapijo, delovanje naših možganov in nevroplastičnost. Zaključili pa bomo s predavanjem pediatrinje, fiziatrinje in nevroznanstvenice dr. Tine Bregant o zrcalnih nevronih, njihovem pomenu, vlogi ...

Zaradi preventivnih ukrepov bo število obiskovalcev omejeno, zato so potrebne predhodne prijave na elektronski naslov amadeja.mencin123@gmail.com (Amadeja) ali alan.hazdovac@gmail.com oziroma na telefonsko številko 040 910 037 (Alan).

Dogodek poteka pod okriljem slovenskega društva Sinapsa.

Lepo vabljeni!

Več informacij: https://tedenmozganov.si/https://www.facebook.com/events/1688485584816036