Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Alenka Rebula: Moč za ta čas

3.3.2022 18:00:00

Lokacija: YouTube kanal Knjižnice Sevnica

 

Kako (pre)živeti epidemije, stres, nenehno spreminjajoče se okoliščine, ki v nas prebujajo strah, tesnobo, nemoč? In kako lastno ranljivost preobraziti v moč?

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja vas vabimo na spletni pogovor z Alenko Rebula z naslovom Moč za ta čas.

Živimo v zahtevnem času; času, ki ga zaznamujejo negotovost, razslojenost, poplava (pol)preverjenih podatkov in (lažnih) informacij, kar samo še krepi naš občutek nemoči. Pa vendarle je življenje že samo po sebi čudež, enkratno doživetje, v katerem je vredno/potrebno nenehno negovati odnose z drugimi in zlasti s samim seboj, odkriti svojo notranjo moč in vero vase; vse to pa osmišlja naše delo(vanje), bivanje. Zato smo potrebni novih uvidov in pogumnih korakov v jasno smer.

Alenka Rebula je diplomirala iz filozofije, psihološka smer, dolga leta je poučevala psihologijo in pedagogiko. Ukvarja se z esejistiko, literaturo, predavanji in delavnicami. Zadnjih dvanajst let dela in piše s svojo učiteljico Josipo Prebeg, ustvarjalko metode Vera vase. Izdali sta že vrsto knjig, ki so dosegle že tisoče bralcev, tako kot njuna spletna stran, na kateri redno objavljata avtorske članke za osebno rast.

Pogovoru, ki ga bo povezovala Tanja Mikolič, lahko prisluhnete na YouTube kanalu Knjižnice Sevnica.