Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

»Kolo ali knjiga, samo da se miga.«

25.5.2019 09:00:00

Lokacija: parkirišče pred sodiščem ob knjižnici

 

Kolesarjenje še vedno velja za individualen šport, vse bolj priljubljeno pa postaja tudi skupinsko kolesarjenje. Namen našega druženja je spodbujanje in promoviranje kakovostnega preživljanja prostega časa ter zdravega načina življenja ob skupnem gibanju in branju.

Če si želiš aktivnega preživljanja prostega časa v dobri družbi, se nam pridruži 25. maja 2019 in se skupaj s knjižničarji podaj na pot raziskovanja.

Program:

9.00

Zbor na parkirišču pred sodiščem ob knjižnici. Pozdrav in napotki za varno kolesarjenje ter vzdrževanje kolesa in prevzem darila dobrodošlice.

9.30

Odhod s kolesi po Jerebovi ulici, nato po Seidlovi cesti do Tovarne zdravil Krka, d. d., in mimo Qlandie. Nadaljujemo skozi vas Lešnica proti gradu Otočec.

10.15

Krajši postanek na parkirišču pri gradu Otočec, kjer se odpočijemo in si naberemo novih moči za naprej.

10.30

Odhod proti Družinski vasi.

11.00
Voden ogled mlina Košak, ki je eden od redkih še delujočih mlinov v Sloveniji (www.mlin-kosak.si) in je v lasti družine Košak več kot dvesto let, medtem ko naj bi bil sam mlin še nekaj stoletij starejši.

11.30

Sprejem v Gostilni in penzionu Domen ob potoku Toplica, kjer se bomo okrepčali. Mlajši udeleženci bodo imeli možnost ježe s konji (plačilo 2 €), ogledali pa si bodo lahko tudi ostale živali, ki jih imajo na kmetiji. Bolj pogumni, ki si bodo zaželeli hladne osvežitve po kolesarjenju, se bodo lahko na lastno odgovornost okopali v tamkajšnjem naravnem kopališču z osvežilno temperaturo vode 18°C (gostilnadomen.si).

13.30
Predviden odhod proti Novemu mestu.

15.00
Prihod v Novo mesto.

V primeru slabega vremena druženje odpade in se prestavi na kasnejši datum!


Nagradili bomo najmlajšega in najstarejšega udeleženca.
Vsi udeleženci bodo prejeli darilo dobrodošlice.


Udeležba na lastno odgovornost!

Več informacij in prijava na: jasmina.zupan@nm.sik.si ali 07/393 46 60 (Jasmina Zupan).


Partnerji projekta:

Partnerji projekta

Sponzorji:

Sponzorji