Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Vabimo v Nefiks jezikovne klube po Sloveniji

28.3.2017 18:00:00

Lokacija: Velika čitalnica na Študijskem oddelku


Si želiš izboljšati svoje znanje tujih jezikov? Si želiš to storiti brez večjih stroškov? Si želiš, da učenje poteka v sproščenem, neformalnem vzdušju? Če je tvoj odgovor DA, potem ne zamudi priložnosti za izboljšanje svoje karierne poti z vključitvijo v jezikovne klube Nefiks v izbranih krajih. Ob večjem številu prijav, bomo klube izvedli tudi drugje po Sloveniji.

Ker je znanje tujih jezikov zelo pomembno in nujno pri iskanju zaposlitve, smo se letos ponovno odločili, da omogočimo mladim, da pridejo do tako potrebnega znanja brez večjih stroškov in s pomočjo rojenega govorca določene tuje države osvajajo nove širine jezika. Klub pa bo zastavljen tudi v smeri izboljšanja zaposljivosti, kot smo to delali z zaposlitvenimi klubi za mlade, zaradi katerega je v preteklih 5. sezonah delo dobilo že 176 mladih.

Kako deluje jezikovni klub?

Zaradi moči skupine imate klubovci možnost skozi participacijo in svojim delom priti do znanja tujega jezika, raznih informacij o državi, iz katere prihaja rojeni govorec (obnašanje na razgovoru, pričakovanja tujih delodajalcev, priprava življenjepisov ipd.). Seveda pa se vse dogaja v neformalnem, sproščenem okolju in ni zastavljeno kot jezikovni tečaji.

Jezikovni tečaj? Srečanja bodo zastavljena tako, da boste imeli možnost pridobiti oz. osvežiti svoje znanje tujega jezika s pomočjo rojenega govorca, vse od osnov pa do kompleksnejših sestavkov. Jezikovni klub ne more predstavljati nadomestila jezikovnemu tečaju, lahko pa ga podpira, saj mladim omogoča, da v njem v pogovoru uporabijo vse, česar so se naučili v šoli ali jezikovnem tečaju.

Kaj dobite udeleženci z vključitvijo v klub? Poleg zgoraj naštetega v zameno za približno 2 ure časa tedensko mladi pridobite nova veščine, izboljšate svoje znanje tujega jezika in razširite svojo socialno mrežo.

Jezikovni klubi v novomeški knjižnici bodo potekali ob torkih od 28. marca do 6. junija 2017. Izpopolnili pa boste lahko svoje znanje angleščine.

Več informacij na tel. št. 040/698 915.