Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

»Opus Obstoja: Smisel življenja – vprašanje ali izziv«

16.3.2017 18:00:00

Lokacija: Trdinova čitalnica

 

Samo trenutek v našem življenju nas loči od življenja in smrti. Od smisla življenja, ki v enem trenutku postane vprašanje: »Kako naprej?« in izziv hkrati.

Za vedno zaznamovani, za vedno povezani – tako lahko najenostavneje povzamemo žrtve prometnih nesreč, ki se združujejo v Zavodu Varna pot. A hkrati jih povezuje tudi volja do življenja, vztrajnost, borba za napredek in ustvarjanje. Vsak dan. Nepopustljivo. Minuto za minuto, uro za uro, korak za korakom. Prebudili so se v povsem novo življenje, ki je kot vrelec prineslo nova spoznanja in vprašanja o smislu, vrednotah in poslanstvu. Za Bredo Marijo Kovše je bil ta dotik tako močan, da se je pričel prelivati v izbrane misli, stavke … In ti so se končali kot pesmi. Pesmi, ki jih je posvetila svojim čutenjem, sporočilnosti, ljubezni do bližnjih. Pesmi, s katerimi se nas dotika in sporoča, da je tudi po hudi prometnih nesreči vredno biti in ostati Človek.

Spregovorili bomo o izzivih, vrednotah in novih poteh, ki jih stkejo ljudje, ki so »premagali prometno nesrečo«. Na dogodku bosta sodelovala Breda Marija Kovše, avtorica pesniških zbirk Opus Obstoja in Darilo življenju, slednja združuje štiri opuse letnih časov, ter Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna pot in podpredsednik Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč.

Dogodek pripravljamo v sodelovanju z Zavodom Varna pot.

 

»Prizadevam si, da bi naučila sebe in druge bolj poglobljeno ceniti svoje življenje. Ko se ena vrata v življenju zapro, se nekje odpre okno. Vedno je izhod, vedno je pot. Pot, ki je drugačna, a vedno dragocena.« (Breda Marija Kovše)