Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

2. regijski festival zaTE – Znanje aktivira te

Vabimo vas na 2.  regijski Festival zaTE – Znanje aktivira te, ki bo potekal od 5. 3. do 8. 3. 2013 v prostorih RIC-a Novo mesto (Topliška cesta 2).


Udeležite se brezplačnih delavnic, stojnic znanja,  predavanj in svetovalnih kotičkov, kjer boste lahko našli odgovore na zastavljena vprašanja!  


Vsi dogodki so brezplačni!

Oglejte si celoten koledar festivala (.pdf)
      

Še posebno vas vabimo na naslednje dogodke:

Predstavitev elektronskih virov podatkov (delavnica), SREDA, 6.3. 2013, 13.00 – 14.00

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto uporabnikom brezplačno ponuja lokalni (iz knjižnice) in oddaljeni (od doma) dostop do elektronskih virov podatkov, ki so dostopni preko knjižnične spletne strani. Za uporabo elektronskih baz podatkov od doma uporabniki potrebujejo uporabniško ime Cobiss in geslo. Obiskovalci predavanja bodo izvedeli, katere elektronske baze podatkov so jim na voljo, čemu so posamezne baze namenjene in kako se uporabljajo.

Izkušnja mobilnosti  - dobra referenca, PETEK, 8.3. 2013, 12.00 – 12.45

Na predstavitvi se boste seznanili s tem, kaj Grundtvig delavnice so, kako se na njih prijaviti, kaj vse je pri delavnicah financirano in kakšno podporo lahko pričakujete s strani Svetovalnega središča Novo mesto. Z nami bo tudi Matjaž Nahtigal, ki se je udeležil Grundtvig delavnice na Poljskem (z naslovom Šola varne vožnje) in nam bo predstavil izkušnje iz prve roke. Pogovarjali se bomo tudi o tem, kako lahko to izkušnjo uporabimo kot referenco pri iskanju zaposlitve ali na delovnem mestu.

Kako sem prišel do NPK maser in refleksoterapevt (predavanje) ČETRTEK, 7.3.2013, 10.00- 10.45

Predavatelj bo udeležencem predstavil, zakaj se je odločil za pridobivanje NPK. Opisal jim bo pot in postopke, ki so bili potrebni, da je  uresničil svojo zamisel o poklicu, ki ga sedaj opravlja (maser/refleksoterapevt/joga inštruktor). Udeležencem predavanja bo to pomagalo pri njihovi osebni odločitvi o pridobivanju dodatnega znanja/usposobljenosti in možnostih pridobivanja novega poklica (NPK).

Vsak si kroji življenje sam (predavanje) PETEK, 8.3.2013, 17.00-18.30

Kje in kako najti delo, da nisi odvisen od Zavoda za zaposlovanje, zasebnega poznanstva ali razpisanih delovnih mest, kako prepoznati svoje adute, kako poiskali lastne skrite potenciale, kako predstaviti svoje zamisli in sebe, kako gledati z bolj odprtimi očmi, kako kritično oceniti lasten položaj in kako položaj vidijo drugi in spoznavanje ključnih življenjskih pravil, ki močno vplivajo na kakovost življenja.

Neverbalna komunikacija na zaposlitvenem razgovoru (delavnica), ČETRTEK 7.3.2013, 11.00 – 11.45

Ko za delovno mesto kandidira več formalno enakovrednih kandidatov, lahko o dokončni izbiri novega sodelavca na zaposlitvenem razgovoru odločajo manj otipljive lastnosti. Kadrovik kandidata v zaposlitvenem razgovoru namerno ali nenamerno oceni ne le na podlagi formalnega znanja in lastnosti, temveč tudi na podlagi neverbalnih sporočil, ki jih kandidat oddaja. Na delavnici se boste na praktičnih primerih seznanili s pomenom neverbalne komunikacije na zaposlitvenem razgovoru.

Poti moje samozaposlitve (predavanje), 8.3.2013, 16.30 – 17.30

Izvajalka vam bo predstavila lastno izkušnjo, kako lahko lastna ustvarjalnost vodi do osebnega dopolnilnega dela in kasneje v samozaposlitev (odprtje s.p-ja).

STARŠI – pomembni sopotniki pri kreiranju otrokove prihodnosti (predavanje), SREDA, 6.3. 2013, 10.00 – 11.00

Vsebina je namenjena staršem, ki lahko otroku najbolj pomagajo pri iskanju njegove karierne poti, saj ga tudi najbolj poznajo. Otroku je potrebno prisluhniti, ga slišati in predvsem sprejeti njegove interese, namere, želje in načrte. Kadar in če otrokovih želja in načrtov ni, pa mu moramo pri iskanju ustreznih poti pomagati starši in vzgojitelji. Na otroka je potrebno (po)gledati celostno in ga tako tudi obravnavati. Najtežje je sprejemati otrokove potrebe, interese in poglede, ki so pogosto tako zelo drugačni od starševskih. Zato je v družini potrebno delati na sprejemanju drug drugega, na spoštovanju razlik in nenehno skrbeti za spodbudno komunikacijo in spoštljive medsebojne odnose, ki največ štejejo ... Odločitev za pravi poklic in izbira ustrezne izobraževalne poti je naložba za uspešno in kreativno prihodnost otroka.