Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

POLETnice

V tednu od ponedeljka, 1. 7. do petka, 5. 7. 2024, te vabimo na Oddelek za mladino k preživljanju zabavnih in ustvarjalnih uric.

Na POLETnice se moraš OBVEZNO prijaviti na oddelku za mladino (tel. 07/393 46 65). Pohiti, število mest je omejeno.

 

PONEDELJEK, 1. 7. in TOREK, 2.7.2024,  med 10.00 in 12.00

Na delavnici LEGO – Pripovedovanje zgodb boš sestavil svojo zgodbo in jo s pomočjo aplikacije Story Visualiser predstavil v obliki stripa (s pomočjo tablice ali prenosnika). Primerno za otroke starosti 7+.


SREDA, 3. 7. 2024,  med 10.00 in 12.00

Pridi in izdelaj čudovito leseno LADJICO, ki bo krasila tvojo sobo ali zaplula po vodi.

Primerno za otroke starosti 7+.


ČETRTEK, 4. 7. 2024, med 10.00 in 12.00

Če te srbijo ustvarjalni prsti, te vabimo, da si izdelaš DRUŽABNO IGRO iz kamenčkov na leseni podlagi. Primerno za otroke starosti 7+.


PETEK, 5. 7. 2024, med 10.00 in 12.00

BRANJE IN IGRANJE Z WINNERJEM. Ali veš, da našo knjižnico obiskuje kuža WInner? Pridi in mu preberi zgodbo in se z njim še poigraj. Primerno za otroke starosti 7+.

 

DRUŽINSKI BRALNI KLUB (do konca septembra)

Pridružite se potovanju med knjigami in poiščite zvezek z aktivnostmi in navodili na Oddelku za mladino. Verjamemo, da bo vaš potep poln dogodivščin in novih odkritij, predvsem pa veselih uric preživetih v okviru družine. Vabljene družine, kjer najmlajši družinski član šteje 15 let ali manj.

POLETNI PUSTOLOVCI

Osnovnošolci, zopet vas vabimo, da z nami in knjigami preživite 12 tednov pustolovščin. Na oddelku za mladino poiščite SKRINJO PUSTOLOVŠČIN in si izberite pravo pustolovščino za vas. Kako jih boste preživeli, boste delili z nami. 8. septembra se vidimo na ZAKLJUČNI PUSTOLOVŠČINI.

HOP V ZGODBO

Skoči v zgodbo z nami. Na oddelku za mladino si izposodi paket presenečenja. Gre za paket petih knjig različnih žanrov po izboru knjižničarjev, ki smo jih razdelili v tri starostne stopnje. Knjige so prilagojene okusu tako deklet kot tudi fantov.

IGRALNICA

Starši in otroci, vabljeni da v pravljični sobi in igralnici skupaj preživite proste in sproščene poletne urice, se igrate družabne igre, berete knjige, se igrate z igračami in morda kaj lepega izdelate.

Odprto od v juliju in avgustu, od ponedeljka do petka med 8.00 in 12.00.