Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Razstava učencev Likovnega izobraževanja

Lokacija: Prireditveni atrij

V Knjižnici Mirana Jarca je na ogled razstava učencev Likovnega izobraževanja, ki je potekalo v Novem mestu pod vodstvom mag. Martine Hegediš v šolskem letu 2022/2023.

V Knjižnice Mirana Jarca v Novem mestu že vrsto let razstavljajo svoje likovna dela učenci celoletnega likovnega izobraževanja, ki ga v Novem mestu vodi likovna pedagoginja mag. Martina Hegediš. V atriju knjižnice je na ogled približno sto likovnih del učencev, ki so nastajala v šolskem letu 2022/2023. Izobraževanje je potekalo od oktobra do junija. Sodelovalo je petnajst učencev, medtem, ko se jih na razstavi predstavlja osem, z risbami perspektive, tihožitij, portreta, človeške figure, tonskega slikanja in osnovnih barvnih tehnik. Izobraževanje je namenjeno tako osnovnošolcem kot dijakom in odraslim. Vsebinsko ponuja tudi pripravo na sprejemne izpite na umetniške študije.

V sklopu razstave se bo s samostojno razstavo 16. 8. v knjižnici predstavil tudi slikar tetraplegik Željko Vertelj, ki je dolgoletni učenec Hegediševe.

Razstava bo na ogled do 2. septembra.