Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Družinski bralni klub

Pozor, naše drugo družinsko potovanje med knjigami se počasi približuje koncu. Še nekaj dni imate, da zberete vse potrebne žige in se nam pridružite na pravljičnem zaključku z Ireno Cerar.

V letošnji sezoni smo prebirali knjige o prijateljstvu, se s prijatelji igrali ristanc, delali poskuse in eksperimente, prebirali članke iz otroških revij, spoznavali knjižne junake in jim dodelili supermoči, spoznali nov znak knjižnice, zbirali žige. Vse to so družinski člani počeli v domačem okolju, se med sabo še bolj spoznali ter poglobili občutek varnosti in povezanosti, se učili knjižnega jezika in bogatili besedni zaklad, krepili domišljijo, ugotovili, da so naše kuhinje in kopalnice pravi znanstveni laboratoriji in sobe zatočišča knjižnih super junakov.

Vse sodelujoče v družinskem bralne klubu vabimo, da zberete še preostale potrebne žige, oddate strani z rešenimi nalogami ter se do 30. 9. 2023 na Oddelku za mladino vpišete na seznam sodelujočih. Hkrati vas vabimo, da se 5. 10. 2023 udeležite pohoda ob skrivnostni reki Krki s pravljičnim zaključkom v zavetju gradu Struga v družbi pripovedovalke Irene Cerar.

Dodatne informacije sledijo, do takrat pa nekaj utrinkov z zaključka Družinskega bralnega kluba v preteklem letu.