Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Teden vseživljenjskega učenja

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska manifestacija na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji.

Projekt na državni ravni ob podpori Ministrstva RS za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti vodi Andragoški center Slovenije.

Razvojno izobraževalni center Novo mesto (RIC Novo mesto) tudi letos sodeluje kot območni koordinator.  Pri koordinaciji sodelujemo že od začetka TVU, vseh 18 let.

TVU je priložnost, da svojo dejavnost promovirate in se predstavite širši javnosti. V lanskem letu smo se s 56-timi podizvajalci prireditev povzpeli na 1. mesto med koordinatorji.

TVU se je tako v vseh 18-tih letih uveljavil kot vseslovenska prireditev, ki povezuje raznovrstne izvajalce izobraževanja in učenja ter udeležence vseh generacij, s tem pa omogoča uveljavljanje koncepta in prakse vseživljenjskega učenja v naši družbi.

Prireditve potekajo v uradnem tednu, od 13. do 19. maja 2013, v razširjenem terminu pa vse do konca junija. Zvrstile se bodo predstavitvene, izobraževalne, informativno-svetovalne, družabne, kulturne in slovesne prireditve po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Vse prireditve so za udeležence brezplačne.

Več: http://tvu.acs.si/predstavitev/