Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Medgeneracijska vadba povezuje

Letošnji september je zaznamovalo gibanje, rekreacija, športna rekreacija in šport, v tednu med 21. in 27. septembrom 2015 pa so se v okviru projekta Simbioza Giba 2015 povezale vse generacije. Slogan letošnjega projekta je GIBANJE JE ŽIVLJENJE IN ŽIVLJENJE JE GIBANJE.

 

Življenje, ki nam ga vsiljuje sodobni čas nas vedno bolj oddaljuje od naravnih zakonitosti, zato smo se V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto odločili, da obiskovalcem, v okviru Simbioze giba, predstavimo tri vadbe, ki so bile za marsikoga nekaj novega.

 

21., 22., 23. septembra so se udeleženci vadb seznanili s plesno-gibalno delavnico »Ujemi trenutek«, ki je potekala pod mentorstvom Labanove diplomantke Natalije Mikec, s poezijo v gibanju Qi gongom in Tai qijem, ki ju je predstavila Anita Kajtezovič ter z vadbo joge (Hatha Yoga Flow), ki je potekala pod mentorstvom Daše Bajt, RYT. Nekaj utrinkov iz vadb si lahko ogledate v FOTO galeriji.

In ker gibanje JE življenje smo se v novomeški knjižnici odločili, da vadbo joge (Hatha Yoga Flow) obiskovalcem ponudimo tudi v jesenskem delu programa. V sodelovanju z Dašo Bajt, RYT, bo vadba joge potekala vsak petek med

18. in 19.15 v Trdinovi čitalnici ali učilnici BERI. Z redno vadbo joge boste lažje poiskali ravnovesje med telesnim, umskim in duhovnim delom človeka, dvignili raven energije v telesu, umiri in fokusirali um ter okrepili mišice trupa, nog in rok, kar bo izboljšalo vašo telesno pripravljenost, ravnotežje in razpoloženje.

Vadba bo zajemala osnovno kombinacijo asan in jogijskih tehnik, katerih izbor bo prilagojen skupini vadečih. 

Pridite v udobnih oblačilih, sabo pa prinesite tudi jogijsko podlago in odejo.

Vadba joge je za vse obiskovalce brezplačna, zaželeni so le morebitni prostovoljni prispevki.

Za  predhodne prijave in dodatne informacije lahko pokličite na 068 644 949 (Daša Bajt).