Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Novi naslovi serijskih publikacij v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto

V mesecu juliju se je na področju izdaj serijskih publikacij Založniške družbe Salomon d.o.o. precej dogajalo, saj bo konec avgusta letos zaradi zamenjave lastnika prenehalo izhajati trinajst naslovov revij, ki jih izdaja Medijska skupina Media24. Naslovi revij, na katere je knjižnica že vrsto let naročena in jih bo prejemala še do konca avgusta so: Jana, Lady, Stop, Anja, Smrklja, Naša žena, Eva, Pri nas doma, Rože&vrt, Lepa in zdrava ter Obrazi.  Zamenjava lastnika je že v mesecu juniju močno vplivala tudi na nabavo serijskih publikacij v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto, saj so se dosedanji uredniki in novinarji omenjenih prodanih naslovov revij odločili, da pričnejo izdajati nove revije.

Nove revije, ki jih je Medijska skupina Media24 v mesecu juniju pričela izdajati so po vsebini primerljive z naslovi, ki izhajajo že vrsto let. Ker želimo slediti toku časa, smo poskusno za obdobje treh mesecev naročili nove naslove:

 

Revija ZARJA izide vsak torek. V njej lahko preberete ekskluzivne zgodbe in intervjuje. Za vsebino revije Zarja skrbi dosedanje uredništvo revije Jana.

Revijo ZVEZDE ustvarja dosedanje uredništvo revije Lady. V njej boste našli novice o znanih in slavnih osebnostih. Revija izhaja vsako sredo.

Revijo VKLOP ustvarja dosedanje uredništvo revije Stop. V njej boste našli  vsebine o aktualnem dogajanju na področju medijev in glasbe ter TV-spored. Izide vsak četrtek.

Revija DOm2 vsebuje veliko praktičnih nasvetov za urejanje doma, predstavitev bivalnih prostorov in okolice. Po vsebini je primerljiva z revijo Pri nas doma, ki je prenehala izhajati. Revija Dom2 izide vsak drugi mesec.

Revija TOP! je revija namenjena najstnikom. V njej lahko mladi najdejo vse o zvezdnikih, o medsebojnih odnosih ter modne in lepotne nasvete. Po vsebini je revija primerljiva z revijo Smrklja, ki je prenehala izhajati. Izhaja vsak drugi mesec.

Revija ŽENSKA je slovenska družinska revija, v kateri lahko bralci najdejo mnogo zanimivih pogovorov,  reportaž ter praktičnih nasvetov  strokovnjakov. Ustvarja jo dosedanje uredništvo Naše žene, ki je prenehala izhajati. Revija izide vsak prvi ponedeljek v mesecu.

Revijo ZELENI RAJ ustvarja dosedanje uredništvo revije Rože & vrt, ki je prenehala izhajati.  Vsebuje  nešteto praktičnih nasvetov s področja vrtnarjenja ter mnogo informacij o rastlinah in naravi. Revija izide vsak tretji ponedeljek v mesecu.

 

V mesecu juliju je izšla zadnja številka računalniške revije MOJ MIKRO.

 

Ta sprememba v Medijski skupini Media24 ne bo vplivala na izdaje dnevnika Svet24 in EkipaSN ter tednika Salomonov oglasnik.

 

Poleg omenjenih naslovov časopisov in revij Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto v svojih časopisnih čitalnicah nudi bogato zbirko periodike, ki jo sproti dopolnjuje v želji, da so njeni uporabniki vseskozi obveščeni o aktualnih dogodkih.

 

Opomba: Revije in časopise (serijske publikacije ali periodika), ki se nahajajo v časopisnih čitalnicah lahko prebirate v knjižnici ali pa si starejše izvode sposodite tudi na dom. Na dom si ni mogoče sposoditi le zadnjih izdanih številk.