Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Uvedba članarine

Spoštovani uporabniki knjižničnega gradiva in storitev,

v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto smo vse do sedaj zmogli uspešno uresničevati naše poslanstvo v lokalnem okolju brez članarine. Sedaj, v gospodarsko zahtevnem času, pa se pri izvajanju svojega osnovnega poslanstva – tako kot tudi vrsta drugih knjižnic – tudi mi srečujemo z vse manjšo finančno podporo.

To močno vpliva na trajno in nemoteno izvajanje redne knjižnične dejavnosti, zato smo se po tehtnem premisleku odločili za uvedbo članarine.

Tako s prvim julijem 2015, kot ena zadnjih knjižnic v Sloveniji, uvajamo članarino, da bomo lahko s tem dodatnim virom financiranja še naprej v celoti uresničevali naše poslanstvo.

Uvedbo članarine kot dodatnega vira financiranja ves čas podpira svet zavoda, zato verjamemo, da jo boste z veliko mero razumevanja podprli tudi vi.

 

Sredstva za nemoteno izvajanje knjižnične dejavnosti

Denar, pridobljen s članarino, bomo namenili nemotenemu izvajanju knjižnične dejavnosti.

 

Še naprej brezplačne storitve za mlade, invalide in socialno ogrožene

Letna članarina Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto znaša deset evrov za zaposlene ter šest evrov za upokojence in študente, kar je med najnižjimi članarinami knjižnic v Sloveniji.

Še naprej bodo storitve knjižnice brezplačne za mlade do 18. leta starosti, brezposelne, invalide in prejemnike socialne pomoči.

 

Plačilo članarine

Uporabniki Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, njenih krajevnih knjižnic ter bibliobusa, ki jim v tekočem koledarskem letu poteče članstvo, bodo ob podaljšanju članstva članarino poravnali po veljavnem ceniku.

 

Novost: Daljši rok izposoje!

Rok izposoje gradiva je s 1. julijem 2015 tri tedne (21 dni) in ne več le dva tedna (14 dni), z možnostjo enkratnega podaljšanja.

 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in se veselimo našega nadaljnjega sodelovanja.

 

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki
07/393 46 00 ali elektronskem naslovu knjiznicanm@nm.sik.si.