Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Bralna značka za varovance Varstveno delovnega centra

V času od oktobra do maja smo knjižničarke Oddelka za mladino skupaj z varovanci Varstveno delovnega centra Novo mesto in strokovnimi delavkami centra na urici pravljic prebirali leposlovne in poučne knjige.

V obdobju osmih mesecev nas je spremljala knjiga, ki se začne takole: »Nekoč je bila… Kraljična? Ni govora, nekoč je bila košara. V njej je ležala jazbečarska mamica in  kar naprej štela do pet. Pravkar je namreč dobila pet otrok, pet majhnih jazbečarjev.«

Pet prikupnih, radovednih, prijaznih, zaupljivih in včasih malce trmoglavih mladih kužkov. In o vsakem od njih smo izvedeli, kaj in kako se mu je godilo v deželi Polonce Kovač.

Varovanci pa so skupaj brali še: Lassie se vrača, Črni lepotec, Dogodivščine vajenca Hlapiča, Ovčar Runo, Pet prijateljev,  Bela past, Dečko itn.

 

Za uspešno opravljeno bralno značko so varovanci iz delavnic v Bršljinu na zaključni prireditvi 19. maja 2015 v prostorih novomeške knjižnice prejeli priznanje, preživeli prijetno urico v družbi psičke Glori ter se še malo posladkali.

 

Varovancem, ki so gibalno ovirani, smo priznanja podelili v prijetni senci ob Težki vodi, ki teče čisto blizu njihovega doma v Šmihelu. Za prijetno vzdušje je poskrbel sodelavec Vinko iz potujoče knjižnice s harmoniko.

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto vsem sodelujočim iskreno čestita in se veseli nadaljnjega sodelovanja!

 

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto