Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Čudežni napitek, ki premaga tudi raka

V četrtek, 8. januarja, so v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto gostili poznavalca aloe arborescens, ki je avtor knjige Zamolčana skrivnost aloje arborescens. Matija Šega je ponovno navdušil z uporabnimi informacijami ter na koncu obiskovalcem postregel s čudežnim napitkom po receptu brazilskega patra Romana Zaga. Ravno s tem napitkom je raka pred leti premagala Matijeva babica.

O aloi arborescens ni veliko znanega. Tudi priprava napitka in vzgoja rastline nista enostavni. Mnogim rastlina odmre, zato Matija tistim, ki nimajo primernih pogojev za vzgojo predlaga, da kupijo le liste in ne cele rastline.

 

Priprava čudežnega napitka

Za zdravilni napitek potrebujete 350g očiščenih listov aloe arborescens, pol litra naravnega medu in 0,3dl žganja.

Bodite pozorni da:

 

Napitek shranite v kozarcu, ki ga ovijete s folijo in ga hranite v hladilniku. Porabite ga v roku enega meseca.

 

Spekter delovanja  aloe arborescens je širok, saj krepi imunski sistem, zmanjšuje sladkor in holesterol, čisti kri, spodbuja delovanje prebavil, srca, jeter in ledvic, blaži posledice kemoterapij, zdravi raka in tumorje, izboljšuje vid, zdravi opekline in infekcije itd…

 

Za več informacij se oglasite v Zdravstvenem kotičku Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, kjer smo pripravili razstavo Aloe arborescens v sliki in besedi in bo na voljo do 31. januarja 2015.