Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Mala mucka piratka razveseljevala otroke

Mali nadobudneži so v torek z nasmeški na ustih sprejeli medse Malo mucko piratko, ki jo je v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto razigrano upodobila gospodična Bazilika.

muca piratka

 
Za razigrano in ustvarjalno otroštvo so v Tednu otroka poskrbeli tudi v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto. Uvod v Ure pravljic, ki jih na Oddelku za mladino pripravljajo vsak torek ob 17.00 uri, je otvorila gospodična Bazilika, ki je otroke razveseljevala z zgodbico o Mali mucki piratki. Več kot 70 otrok je z zanimanjem spremljalo predstavo, ki se je odvijala na odru. Po obrazih sodeč pa so tudi starši vsaj za trenutek pozabili na vsakdanje skrbi in se prepustili svetu otroške domišljije. Na koncu je vsak izmed otrok prejel prevezo za oči in se spremenil v skoraj čisto pravega pirata.
V Tednu otroka letos Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) posveča posebno pozornost igri in vsem tistim dejavnostim, ki jih otroci sami izberejo, v njih z veseljem sodelujejo ter so neprecenljive pri razvoju otrokovih socialnih, intelektualnih in spoznavnih veščin.  Kljub številnim obveznostim je prav, da se v tem tednu še nekoliko bolj kot sicer posvetimo svojim otrokom, ki so neprecenljiv vir pozitivne energije in sonček, na še tako deževen dan.


Janja Gazvoda