Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Sergiy Granenko: Možnosti osteopatije pri zdravljenju bolnikov od rojstva do starosti

10.4.2024 18:00:00

Lokacija: Trdinova čitalnica

 

Veda o osteopatiji izvira iz starodavnega znanja severnoameriških Indijancev iz plemena Shawnee, ki je staro več kot 2000 let. Ko je bil kdo v plemenu bolan, so plemenski zdravilci harmonizirali telo tako, da so zravnali trebuh in popravili kosti lobanje. To znanje je zbral in sistematiziral kirurg Andrew Tyler Still, ki je živel v indijanskem rezervatu. Uporabil ga je pri zdravljenju številnih bolnikov in se prepričal o njegovi visoki učinkovitosti. Sčasoma je bila postavljena znanstvena podlaga in ustanovljena prva osteopatska šola na svetu. Današnja znanost je stara več kot 200 let in je zelo priljubljena v Evropi in Ameriki, saj ima bazo dokazov iz medicine, predvsem pa na desettisoče ozdravljenih bolnikov po vsem svetu, kjer delujejo profesionalni osteopati.

Na predavanju dr. Sergiya Granenka boste spoznali pomen te edinstvene vede, značilnosti diagnostike in zdravljenja različnih bolezni pri otrocih in odraslih. Naučili se boste tudi tehnik samokorekture različnih akutnih stanj, ki jih lahko izvaja vsak in s tem pomaga sebi in svojim bližnjim. Tehnike so neboleče in zelo učinkovite pri zdravljenju različnih bolezni tako novorojenčkov kot starejših.

Predavanje bo koristno:

-        če ste izpostavljeni pogostemu stresu, ste razdražljivi, vam pešajo moči in ste začeli izgubljati v življenju

-        če ste imeli hude poškodbe, zlome, operacije, poškodbe v avtomobilskih nesrečah, težave s hrbtenico in sklepi

-        če ima vaš otrok glavobole, skoliozo, pogoste prehlade ali zobno okluzijo

-        če želite podaljšati mladost in odložiti starost

-        če imate toliko težav, da ne veste, na katerega strokovnjaka se obrniti

-        če ste zagovornik naravnih in nebolečih metod zdravljenja

 

Kako si pomagati? Rešitev je najdena! Osteopatija je znanost in umetnost zdravljenja s sproščanjem notranjih zdravilnih virov.

O predavatelju

Sergiy Granenko je ortopedski travmatolog, osteopat in učitelj z več kot 25-letnimi izkušnjami. Je tudi ustanovitelj in direktor centra osteopatske medicine Doktor Gran in soustanovitelj društva Akademija komplementarnega zdravljenja v Sloveniji.

Prosimo za prijave na: doctorgransa@gmail.com

« Na seznam dogodkov