Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Onstran svetlobe – razstava slik in fotografij slepih in slabovidnih avtorjev

10.1.2022 18:00:00

Lokacija: Razstavni prostor

 

Skupaj z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije smo na ogled postavili razstavo slik in fotografij z naslovom Onstran svetlobe, na kateri sodeluje 20 slepih in slabovidnih avtoric in avtorjev iz različnih krajev Slovenije.

 Razstava je nastala ob stoletnici ustanovitve Podpornega društva slepih, ki je bilo kot prvo slovensko invalidsko društvo ustanovljeno 7. novembra 1920. Natanko od 140. obletnice rojstva Minke Skaberne, ustanoviteljice slovenske knjižnice za slepe, ki je velik del življenja posvečala skrbi za slepe in se je rodila 10. januarja 1882 v Kranju, bo razstava na ogled tudi v razstavnem prostoru naše knjižnice. Z razstavo se pridružujemo obeleževanju obeh pomembnih obletnic, hkrati pa želimo z njo širši javnosti predstaviti ustvarjalnost slepih in slabovidnih ter spodbujati empatijo videčih do naših slepih in slabovidnih sodržavljanov.

Razstava bo v razstavnem prostoru knjižnice na ogled od 10. januarja 2022, ko bomo ob 18. uri s predstavniki Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije simbolično odprli razstavo.

Vabljeni k ogledu.

 

 

« Na seznam dogodkov