Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

»Med nami in z nami«

5.6.2018 18:00:00

Lokacija: Preddverje

 

Razstava predstavlja izbor najboljših likovnih del, ki so jih ob obeležitvi Svetovnega dneva beguncev 2018 ustvarili osnovnošolci od 2. do 9. razreda iz osnovnih šol po vsej Sloveniji. Likovna dela so nastala po njihovem neposrednem srečanju in pogovoru z osebami z begunsko izkušnjo, ki so delile svoje zgodbe o življenju pred prihodom v Slovenijo, o poti do sem in o življenju tukaj. Razstava odpira pogled otrok na to tematiko in poudarja pomembnost neposrednega stika z osebami za begunsko izkušnjo ter pomembno vlogo lokalne skupnosti za njihovo vključevanje v družbo.  

Na odprtju bodo na interaktiven način predstavljena dela kot iztočnice za kritičen pogovor o dojemanju beguncev in migrantov, o izzivih in dobrih praksah njihovega vključevanja ter o večkulturnosti kot obogatitvi družbe.

Otvoritve razstave se bo tudi udeležila direktorica Urada RS za oskrbo in integracijo migrantov, mag. Mojca Špec Potočar.

Razstavo organizira Inštitut za afriške študije skupaj s partnerskima organizacijama Društvom ODNOS ter Javnim zavodom Cene Štupar – Centrom za izobraževanje Ljubljana v sklopu projekta "Med nami in z nami", ki je financiran s strani Urada RS za oskrbo in integracijo migrantov in Sklada EU za azil, migracije in vključevanje.

« Na seznam dogodkov