Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Pogovor z beguncema ob predaji »givebox« klopi

28.9.2017 11:00:00

V okviru mednarodnega projekta Sharing is caring refugess so partnerji iz Francije, Grčije, Španije in Slovenije vzpostavljali mesta izmenjave, ki bi povezali lokalno prebivalstvo in begunce. V okviru aktivnosti projekta je med drugim na podlagi natečaja v vsaki državi izdelana tudi klop iz palet t. i. »givebox«, ki odpira mesto druženja in vzpostavlja prostor izmenjave znanj, informacij in manjših predmetov.

Ob predaji klopi Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto, kjer bo trajno postavljena, bo potekal pogovor z beguncema iz Iraka in Afganistana, ki bosta z udeleženci delila svojo zgodbo, izkušnje, pričakovanja in odgovarjala na odprta vprašanja.

Projekt je namenjen odpiranju javnega prostora, povezovanju in vzpostavljanju lokalnih sistemov izmenjave. Z različnimi metodami povezovanja lokalnega prebivalstva ozavešča o pomembnosti človekovih pravic, strpnosti in različnosti s težnjo preprečevanja rasizma, diskriminacije in strahu pred neznanim ter odkriva kreativne rešitve za blaženje težkih razmer, s katerimi se srečujejo migranti.

Organizator dogodka je Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto.

« Na seznam dogodkov