Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Energija tanga

21.9.2017 18:00:00

Lokacija: Trdinova čitalnica

Na delavnici argentinskega tanga se bomo posvetili temi energije plesa.

Katera energija nas vzdržuje v plesni poziciji? Kako najdemo ravnovesje? Kako gradimo plesni korak?
Kaj je tisto, kar omogoča usklajeno komunikacijo s partnerjem? Kako dosežemo objem, ki je za nas prijeten in na oko lep?
Vsi znamo plesati, vendar tega nismo še vsi odkrili. Odkrivajmo skupaj energijo tanga!

Delavnica je namenjena vsem, tako plesalcem, plesalkam, kot tudi tistim, ki se želite naučiti plesati.
Prinesite udobna oblačila, nogavice, čevlje z drsečimi podplati in dobro voljo.
Lahko pridete s partnerjem, partnerko, ni pa nujno.
Prosimo, da pridete 10 do 15 minut prej, da se preoblečete in se lahko skupaj postopno ogrejemo tako, da ob uri začnemo z delom.

Prosimo za obvezne predhodne prijave na: tangocaminar@gmail.com
Število udeležencev je omejeno.
Delavnica traja 2 uri. Cena: Zaželjeni so prostovoljni prispevki.
Primerna je za vse stopnje, moške in ženske pare ali ne, otroke, najstnike, starejše, upokojence, zaposlene.

 

Veseli vas bomo!

 

IZVAJALCA

Kdo sta Ivan Žitko in Jasna Butuči?

Ivan uči ples od leta 2000, začel je s standardnimi in latioameriškimi plesi, leta 2006 pa se je našel v argentinskem tangu.

Po izobrazbi je ing. elektronike, sicer je predan glasbenik. Igra bobne, kitaro in več drugih instrumentov, za katere skromno reče, da se jih še ni naučil igrati. Njegov hobi je gradnja instrumentov.

Jasna se ukvarja s plesom že od predšolske ritmike, nato baleta, pozneje modernega plesa; tango je odkrila 2009, leta 2015 pa je osnovala Samo Tango. Po izobrazbi je prof. filozofije in komunikologije. Iz radovednosti se uči o zadevah, o katerih nič ne ve – do zdaj je diplomirala iz anatomije na Harvardu, psihologije v Queenslandu in še nekaterih drugih področij. Je nekdanja aktivna športnica (karate, atletika), zdaj se poleg argentinskega tanga ukvarja tudi z jogo.

Oba sta imela srečo, da sta se učila pri vrhunskih maestrih tanga: Mariana Montes, Sebastan Arce, Homer Ladas, Christina Ladas, Dana Frigoli, Pablo Villarraza, Blaz Bertoncelj, Andreja Podlogar, Mariano Chicho Frumboli, Juana Sapulveda, Corina de la Rossa, Julio Balmaceda, Noelia Hortado, Pablo Rodriguez, Ines Muzzopappa, Federico Naveira, Bruno Tombari, Mariángeles Caamaño, Rafael Ramirez so samo nekateri od njihovih učiteljev, učiteljic.

Skupaj delata od leta 2016, njuno središče je Zagreb. Povsem sta se posvetila tangu. Na pogled nekompatibila kombinacija osebnosti je temu paru ravno omogočila močno sodelovanje. Njun cilj je prenesti znanje, ki sta ga ozavestila v nizu let.

Vsi znamo plesati, le da tega še nismo vsi odkrili.

« Nazaj