Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Starodavna umetnost zdravljenja: tradicionalna evropska medicina ODPADE

5.1.2017 18:00:00

PREDAVANJE ZARADI BOLEZNI ODPADE

 

Lokacija: Trdinova čitalnica

 

Leta 1537 je velikan evropske starodavne umetnosti zdravljenja Paracelsus zapisal, da nas nič in nihče ne more pozdraviti, če naš notranji zdravnik ne zmore več opravljati svojega dela. Osnova za delo notranjega zdravnika je volja do življenja. Kot pravi Hildegard von Bingen »se duša pripravlja, da bo počasi zapustila telo, kadar jo notranji čustveni in miselni kaos popolnoma izčrpa.«

Tradicionalna evropska medicina uporablja duši in telesu nenasilne metode ter besede, ki nagovarjajo dušo. Vemo, takrat, ko zboli duša, zboli telo. Mnogo let je bilo potrebnih, da sta predavatelja in avtorja knjige Starodavna umetnost zdravljenja - Tradicionalna evropska medicina zbrala vse to znanje in ga skozi dolgoletne izkušnje s pazljivim opazovanjem sestavila v celovito in uporabno znanje.

VSEBINA PREDAVANJA

Model nastanka bolezni tradicionalne medicine

Podaljševanje življenja in ohranjanje zdravja

Signatura rastlin

Zdravilna hrana

Magnetizem – starodavna metoda za zdravljenje bolezni pri koreninah

PREDAVATELJA/AVTORJA

Veronika in mag. Uroš Plantan sta raziskovalca, poznavalca in izvajalca tradicionalne evropske medicine. Potujeta po svetu in primerjata evropsko izročilo zdravljenja z drugimi tradicijami in odkrivata, kako učinkovito pozdraviti tudi najhujša bolezenska stanja. Zadnja leta sta bila v Franciji, Nemčiji, Švici. Njuno zadnje raziskovanje je bilo v Egiptu, kjer sta v majhnem kraju blizu Asuana ustanovila kliniko za lokalno prebivalstvo. V Egiptu sta odkrila, da je starodavna egipčanska umetnost zdravljenja močno povezana z našo, evropsko tradicijo.

Dogodek pripravljamo v sodelovanju z Društvom Bober – okoljsko gibanje Dolenjska.

 

« Na seznam dogodkov