Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

ODPADE - Tečaj kaligrafije – Italika

12.11.2016 09:00:00

Lokacija: Učilnica Beri

 

Na 16 urnem tečaju kaligrafije se bomo tokrat učili stila pisave Italika. Pisava je nadvse prilagodljiva in vsestransko uporabna. Primerna je za pisanje imen na vabilih in potrdilih, za poezijo in uradne spise. Damo ji lahko zelo osebno noto s tako imenovanim okrasnim stilom. Nekaj primerkov uporabe najdete tudi na spletni strani http://www.kaligrafija.eu/po-naro268ilu.html

KOTIZACIJA znaša 113 € na udeleženca. Za člane knjižnice pa je cena s 5 % popustom 107 €. Število udeležencev je omejeno na min 7 in mak 16 slušateljev.

Ta znesek pa vsebuje zraven kvalitetne izvedbe tečaja še:

Tečaj bo vodila Natalija Resnik Gavez.

O LEPOPISJU – KALIGRAFIJI

Ob učenju veščin pisanja in ob vajah lepopisja oz. kaligrafije razvijamo koncentracijo in sposobnost za vizualizacijo. Ob potezah peresa v določeni smeri se tečajniki učijo prepoznati detajle posameznih črk in tako razvijajo sposobnost pozornosti. Ta veščina ročnega izražanja je posebej primerna za otroke, pa tudi odrasle, ki v svetu polnem digitalne tehnike nimajo možnosti izvajati ročnih spretnosti in tako skozi zabavo razvijati sposobnost osredotočanja misli in predvsem potrpežljivosti.

Prav zaradi teh lastnosti se kaligrafija prav tako uporablja v terapevtske namene kot neke vrste meditacija. Zaradi tehničnega izziva, ki ga kaligrafija predstavlja, strokovnjaki trdijo, da se ob učenju kaligrafije razvija človekov temperament in umirjenost. Izboljša se sposobnost opazovanja, subtilnosti, kreativnosti in samostojnosti. Hkrati pa je pridobljena veščina dobrodošla in nepogrešljiva pri oblikovanju prazničnih voščilnic, vabil, pohval in priznanj, na katere so lahko tečajniki še posebej ponosni.

« Na seznam dogodkov