Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Alternativni večer: Pogovor z režiserjem Borisom Petkovičem in Naro Petrovičem ter ogled filma Nara Petrovič = človek

8.11.2016 18:00:00

Film Nara Petrovič = človek je portret ekoakstivista, modreca, misleca, raziskovalca človekovih navad in razvad, zagovornika razkošne preprostosti in zdrave družbe, avtorja osmih knjig ter pobudnika akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu Nare Petroviča.

Lokacija: Trdinova čitalnica

Divji človek v divjini, nič posebnega, to je nekaj, kar si zlahka predstavljamo. Ampak kako živeti v divjini kot urbana, civilizirana oseba? Kako najti ravnovesje med harmonijo z naravo in povezavo z družbo kot tako – brez strahu, cinizma, obžalovanja, jeze? Kako ohraniti dostojanstvo v drugačnosti? Kako živeti z manj brez odpovedovanja? To je osebna zgodba človeka, ki si je pomagal sam in uredil svoje življenje tako, da je radikalno zmanjšal svojo odvisnost od nepotrebnih nujnih stvari moderne družbe, ne da bi prekinil sodelovanje v njej. To je zgodba o Nari, o Nari Petroviču – človeku.

 

Boris Petkovič je filmski režiser, scenarist in montažer, ki je svojo ustvarjalno pot začel v Novem mestu, kjer je na TV Vaš kanal soustvarjal mladinsko oddajo MKC TV in pisal za Dolenjski list. Po končanem študiju režije v Franciji je tam nekaj let predaval in se leta 2008 vrnil v Slovenijo, kjer trenutno živi in ustvarja. Ustvaril je vrsto igranih in dokumentarnih filmov, med drugimi: Utrip ljubezni – celovečerni igrani film, 2015, V letu hip hopa – dokumentarni film, 2010, Paris.love – celovečerni igrani film, 2006, Naprej – kratki igrani film, 1998, trenutno pa končuje mladinski igrani film Košarkar naj bo!

 

Dogodek pripravljamo v sodelovanju z Zavodom Zora in Društvom Bober – okoljsko gibanje Dolenjska.

« Na seznam dogodkov