Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Ura pravljic

2.2.2016 17:00:00

Nekoč sta živeli dve miški. Ena je živela v mestu, druga na polju. Nekega dne sta se spomnili, da je zadnji čas, da obiščeta prijateljico. Srečali sta se ob potoku. Mestna miška je bila močna in glasna, poljska pa majhna in slabotna. Mestna miška je pohvalila svoje življenje pri gospodi. Poljska miška, ki je bila sita revščine, se je odločila, da se pridruži mestni miški in se naužije dobrot in imenitnega življenja. Ali je mestno življenje res tako imenitno?

Na uri pravljic lahko tokrat prisluhnete rezijanski pravljici O mestni in poljski miški in spoznate sladkosti in grenkobe mestnega in poljskega življenja. Izdelali bomo tudi vsak svojo mestno in poljsko miško ter kosmato ljubljenko mestne gospode.

 

Priljubljene Zverinice iz Rezije lahko spoznate tudi preko striparsko-pripovedovalske animacije po motivih rezijanskih ljudskih zgodb ZVERINICE IZ STRIPA (produkcija Kulturno društvo Pripovedovalski Variete in Stripburger / Forum Ljubljana) v četrtek, 11. 2. 2016 v Kulturnem centru Janeza Trdine.

« Na seznam dogodkov