Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Seminar dr. Iztoka Ostana: Zdrave bližnjice

11.2.2016 17:00:00

Vzdrževanje zdravega načina življenja in zdrave prehrane ni lahka naloga. Raziskave kažejo, da se jih med tistimi, ki se odločijo, da bodo izboljšali svoj življenjski slog in način prehrane, po dveh letih kar 70 % povrne na stari nezdrav način življenja.

 

Dr. Iztok Ostan z Univerze v Ljubljani je s sodelavci deset let razvijal metode izboljšanja načina življenja, ki naj bi bile učinkovite in enostavne. So nadgradnja njegove knjige Ko zdravila odpovedo (Aura, 2001).

 

V prvem delu seminarja bo predstavil metodo Razbremenilnega ritma dneva (2+5), po kateri s preprostimi koraki razstrupimo organizem in izboljšamo način prehrane. Temelji na pitju vode, gibanju na svežem zraku in soncu ter uživanju sadja in zelenjave.

Za še bolj uravnoteženo prehrano je potrebno popraviti tudi sestavo užitih maščob, se izogniti vse bolj nevarnim pastem uživanja sladkorjev in doseči ustreznejše razmerje med sadjem in zelenjavo. V drugem delu seminarja bodo obravnavani enostavni postopki za izogibanje tem pastem in za doseganje še bolj uravnotežene prehrane. 

« Na seznam dogodkov