Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Energija Vodnarja spodbuja božji princip v človeku

27.1.2016 18:00:00

Živimo v pomembnem obdobju, ki nam jemlje dih. V nekaj desetletjih je naše življenje doživelo neizmerno pospešen razvoj. S čedalje večjo globalizacijo in nenehno prisotnim internetom smo razširili horizont na meje sveta. S tem smo hkrati izgubili gotovost in trdnost, ki so ju ljudje 20. stoletja do določene stopnje še imeli.

Po vsem svetu razpadajo tradicionalne sestave (strukture). Vrednote so podvržene nenehnemu spreminjanju. Razširjajoči znaki sprememb so povezani z nastopom obdobja Vodnarja, ki s svojimi vplivi globoko posega v svet.

Izpostavljeni smo posebnim kozmičnim razmeram, v katerih smo kot človeštvo postavljeni pred popolnoma nove življenjske naloge. Ti vplivi prinašajo, kljub izgubam vrednot in negotovostim – prav zaradi njih – tudi številne možnosti.

Preseganje dosedanjih časovno prostorskih meja nas lahko odpre za novo sliko sveta, novo razumevanje smisla življenja in za iskanje novih odgovorov na temeljna vprašanja našega človeškega bivanja:

Od kod prihajam?
Zakaj živim?
Kam grem?


Da bi se približali odgovorom na ta vprašanja, nam dovolite, da naredimo velik skok, skok v izvorno - v prvobitno. Izvor sveta se nahaja v večnem, v tem kar je bolj večno od večnosti. Tam sta molk in velika neskončna tišina. Spadata izključno k pradavnini.
 

Več na: www.lectorium.si


« Na seznam dogodkov