Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Ura pravljic

12.1.2016 17:00:00

Iščem, iščem
novo zgodbo:
dogodivščina!

Najdem igro in zabavo
in- prijatelja!

Na urici pravljic boste lahko prisluhnili zgodbi bratov Grimm: Bremenski mestni godci.
Štirim prijateljem: oslu, psu, mački in petelinu, se na kmetiji slabo piše. So stari in za nobeno rabo. Ko izvedo, da bodo končali pod nožem, zbežijo. Namenijo se v Bremen, kjer si bodo denar služili kot mestni godci. Toda usoda jim do živeža in strehe nad glavo pomaga že prej … Ko sredi gozda naletijo na kočico z roparji in njihovim plenom, skočijo eden na drugega in v en glas zarigajo, zalajajo, zamijavkajo in zakikirikajo, da se razbojniki prestrašeni razbežijo. Štirje prijatelji so res betežni, a skupaj zmorejo še marsikaj.

V svet prijateljstva pa nas bodo popeljali še Franc Kokot, Jani Miško in Bajs Koritko, ki so si za kurnikom, pri sodu za deževnico prisegli večno prijateljstvo.

Če vam je znana zgodba o Bremenskih mestnih godcih všeč, se lahko 21. januarja v Kulturnem centru Janeza Trdine udeležite živahnega glasbeno-lutkovnega popotovanja, polnega ugank in znanih slovenskih pesmi.
Znana ljudska pravljica o bremenskih godcih je bila uveljavljenemu lutkovnemu ustvarjalcu Matiji Solcetu izhodišče za živahno in prijazno glasbeno-lutkovno predstavo.
Štiri živali se, tako kot v znani pravljici, odpravijo na pot in v mestu presenetijo ljudi s svojo glasbo. Otroci sodelujejo tako pri potovanju, ker lesene lutke zapustijo oder in stopijo med gledalce, kot pri koncertu, ko otroci z njimi zapojejo. Občinstvo sedi kar na odru, zato lahko otroci opazujejo gledališče tudi s te, manj običajne, a prav tako zanimive strani.

« Na seznam dogodkov