Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Ura pravljic

8.12.2015 17:00:00

»An ban, pet podgan,
štiri sove, črn vran,
zajčkov pet in miške tri,

kogar najdem, ta miži.«

Na robu gozda so v skrivnem brlogu živeli zajček Prekucko in njegova družina. Nekega dne je zajčkova mama odskakljala v sončen dan na obisk k svoji sestri Mili, Prekucko pa je ostal doma in pazil na svoje mlajše bratce in sestrice. Da bi lažje dočakali mamino vrnitev, so se igrali skrivalnice, vendar se je kmalu izkazalo, da ta igra le ni tako zabavna, kot si je zajček mislil … Pridi in prisluhni pravljici.

Da pa bo pravljična ura nekoliko drugačna od ostalih, se bomo naučili izštevanko, šaljivko ali zbadljivko ter jo uporabili pri igranju starih družabnih iger, saj otroška igra daje svojevrsten pečat vsakemu otroštvu in obogati življenje vsakega posameznika.

 

Če so vam všeč izštevanke, si v Kulturnem centru Janeza Trdine lahko ogledate glasbeno gledališko predstavo Katalena:  Enci benci Katalenci. Skupina Katalena se pri novem glasbenem podvigu z naslovom Enci benci Katalenci navdihuje pri izštevankah, izrazito ritmičnih pesmih, polnih skrivnostnih besed, s katerimi otroci razdelijo vloge za začetek igre. Seveda pa je izštevanka že sama po sebi igra – naključja.

 

« Na seznam dogodkov