Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Krimi teden: bralno-kriminalna intervencija v novomeški knjižnici

Zadnji teden v oktobru namenjamo kriminalkam. Na posameznih oddelkih izpostavljamo kakovostne detektivske in kriminalne knjige, kriminalno dobre »krimiče« na filmskih portalih Kanopy in Baza slovenskih filmov ter vabimo na detektivsko obarvane ure pravljic. V časopisni čitalnici pa si lahko ogledate čisto pravo prizorišče zločina, ki smo ga postavili v sodelovanju s Policijsko upravo Novo mesto.

 


Literarno-pogovorni večer

Irena Svetek in Igor Vertuš

S pisateljico Ireno Svetek in okrajnim državnim tožilcem Igorjem Vertušem bomo spregovorili o trilogiji kriminalk Irene Svetek (Rdeča kapica, Beli volk, Črni princ), načinu dela tožilca ter povezavah in nasprotjih, ki jih spremljamo v knjigah in na televiziji v primerjavi z resničnimi življenjskimi praksami.

Ponedeljek, 23. oktober 2023, ob 18. uri, Prireditveni atrij

 

 

Pustolovska delavnica

V imenu knjige – lov na zločinca

Stoletni prah, vonj starih knjig, škripajoče lesene stopnice, prepišna okna in kopica skrivnostnih kotičkov. Knjižnica ponuja idealen prostor za kraj zločina. A storilec vedno za sabo pusti sledi. Jih bomo znali odkriti?

Pridružite se nam na kriminalni dogodivščini za otroke in družine, ki jo pripravljamo v sodelovanju s Policijsko upravo Novo mesto in nam pomagajte odkriti zločinca. Primer bosta vodila forenzičarka Kristina Barbo in kriminalist Andrej Lisec, s sabo pa bosta imela forenzične in druge pripomočke, ki jih uporabljata pri svojem delu.

Sreda, 25. oktober 2023, ob 17. uri, Časopisna čitalnica

 

Predstavitev knjige

Matej Kocjančič: Poslednji valček

Zvezdnik narodnozabavne glasbe je obležal v skrivnostnih razvalinah pod mogočnim žužemberškim gradom. S kom je odigral poslednji valček? Kdo ga je tako sovražil, da je njegovo telo pristalo na obdukcijski mizi?

Matej Kocjančič, verjetno edini slovenski pisec kriminalk, ki je sodeloval pri obdukcijah, nas s svojo zgodbo popelje v okolje narodnozabavne glasbe, v ambient tipične dolenjske veselice v slikovitem Žužemberku ob slapovih Krke.

Četrtek, 26. oktober 2023, ob 18. uri, Prireditveni atrij

« Nazaj