Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

BIBLIOBUSIRANJE

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto in Mestna knjižnica »Ivan Goran Kovačić« Karlovec vabita na Bibliobusiranje, ki bo v petek, 6. oktobra 2023. Gre za enodnevno srečanje slovenskega in hrvaškega bibliobusa na Hrvaškem, kjer živijo tudi pripadniki slovenske narodnostne skupnosti na Hrvaškem.

Namen projekta je v sodelovanju s partnersko Mestno knjižnico »Ivan Goran Kovačić« iz Karlovca pripraviti skupno popotovanje ter predstaviti storitve in knjižnične zbirke novomeške potujoče knjižnice.

Obiskovalci bodo prisluhnili pravljici v slovenskem jeziku ter sodelovali na ustvarjalnih delavnicah, vzdušje pa bomo popestrili s plesom, petjem in igro. Obiskali bomo kraje Žakanje, Turanj in Grabrik (Karlovec). Povezali smo se s tamkajšnjimi osnovnimi šolami in vrtci, saj bo program v veliki meri namenjen prav tej ciljni skupini. Prebivalci območja, ki ga bomo obiskali, lahko do gradiva v slovenskem jeziku večinoma dostopajo le preko novomeške potujoče knjižnice, ki vsak mesec obišče Žakanje in Kamanje, ali z obiskom Osrednje knjižnice za Slovence na Hrvaškem, ki deluje v okviru Mestne knjižnice »Ivan Goran Kovačić« Karlovec.

Veseli nas, da je Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu prepoznal projekt, s katerim bomo prispevali k utrjevanju in dviganju višje ravni znanja slovenskega jezika v zamejstvu in obenem podpirali vključevanje mladih v dejavnosti s področja kulture oz. organizacije v zamejstvu.

Program

8:00 – 10:00 OŠ Žakanje

11:00 – 12:45 OŠ Turanj

13:00-14:30 OŠ Grabrik

« Nazaj