Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

8. Trdinov literarni pohod

3.6.2023 07:00:00

Leto je naokoli in spet se bomo peš podali po sledeh slovenskega etnografa, pisatelja in zgodovinarja Janeza Trdine. Tokrat se bomo podali proti sončni strani Gorjancev – Žumberku in spoznavali tamkajšnje kulturne in naravne lepote, Trdinovo zapuščino ter fotografa Hinka Krapeka.

Zberemo se v Žabji vasi (pri Agroservisu), od koder se bomo ob 6:45 z avtobusom odpeljali v Sekuliće. Od tam se bomo povzpeli na Trdinov vrh, kjer bomo obeležili 100-letnico poimenovanja vrha Gorjancev po Janezu Trdini. Sledi spust do izhodišča in vožnja v Sošice, kjer si bomo ogledali tamkajšnji interpretacijski center in se okrepčali s toplim obrokom.

Prehodili bomo približno 10 kilometrov, čaka nas okoli 5 ur zmerne hoje. S sabo poleg dobre volje potrebujete še dodatno vodo ali hrano »iz nahrbtnika« ter kartonček Trdinov literarni pohod, kjer bomo skupaj označili udeležbo na pohodu.
Prihod nazaj v Novo mesto bo predvidoma okoli 19. ure.

Zaželeni so prostovoljni prispevki.

Obvezne prijave do petka, 2. junija 2023, do 12. ure, na povezavi ali na:

Nataša Franko
email: natasa.franko@nm.sik.si, 07/393 46 83 (med 9.00 in 13.00)

Martin Luzar
email: martin.luzar64@gmail.com, 041/800 876

 

8. Trdinov literarni pohod pripravljamo v sodelovanju z Mestno knjižnico »Ivan Goran Kovačić« iz Karlovca, Ljudsko knjižnico Metlika, PD Novo mesto, PD Dubovac, Hrvaškim centrom kulture Ljubljana, Društvom slovensko-hrvaškega prijateljstva, Ministrstvom za kulturo in medije Republike Hrvaške in Mestno občino Novo mesto.