Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Kako postati / biti dober starš?

28.2.2023 17:00:00

Lokacija: Trdinova čitalnica

Norsanova mala šola za starše: KAKO POSTATI / BITI DOBER STARŠ?

Serija predavanj v živo za bodoče starše ter starše dojenčkov in malčkov (in večjih otrok).

Starševstvo je ena od najlepših, a hkrati najbolj zahtevnih nalog, za katero pa skoraj praviloma ne dobimo (dovolj dobrih) navodil. Včasih so se načela dobrega starševstva prenašala iz generacije v generacijo, pri vzgoji in skrbi za otroke pa je pomagala cela razširjena družina (ali kar cela vas). V sodobnem času smo zasuti z nasveti, kakšni bi morali biti kot oče, mama, družina in kako vzgajati otroke, da bodo zrasli v zdrave in zadovoljne odrasle. A pot do tja je le redko gladka.

Da bo starševstvo vsaj nekoliko lažje, smo v sodelovanju s Tatjano Pavlin, dolgoletno pediatrinjo Splošne bolnišnice Novo mesto in mamo treh hčera, pripravili serijo predavanj v živo, ki so namenjena tako bodočim staršem kot staršem dojenčkov in malčkov. Na prvem vam bo iz svojih osebnih in dolgoletnih strokovnih izkušenj povedala več o samem starševstvu in vzgoji.

KAJ BOSTE IZVEDELI?

 

O PREDAVATELJICI:

Tatjana Pavlin je pediatrinja s 27 leti delovne dobe. Dela na Oddelku za pediatrijo in na porodniškem oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto. Poleg splošne pediatrije deluje tudi na področju pediatrične gastroenterologije in nutricionistike. Je tudi mednarodno pooblaščena svetovalka za dojenje IBCLC. Za vsa ta področja se redno dodatno usposablja na različnih strokovnih srečanjih doma in v tujini, na strokovnih srečanjih pa pogosto tudi sama aktivno sodeluje kot predavateljica.

Je tudi predavateljica pediatrije na Fakulteti za zdravstvene vede v Novem mestu za redne in izredne študente.

Ponosno pove, da je poročena in ponosna mati treh hčera – dve končujeta magisterij, ena pa je še gimnazijka. »Z družino se veliko družimo in pogovarjamo ter tako izmenjujemo naše znanje in izkušnje, zelo aktivno pa sodelujemo tudi na različnih področjih v našem kraju.«