Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Balkan VEGAN: Specialitete balkanske kuhinje na rastlinski osnovi

6.12.2022 18:00:00

Lokacija: Trdinova čitalnica

Balkan vegan

Veganska balkanska kuhinja? Sarma? Polnjene paprike? Ričet? Seveda! In to na okusen način! Spoznajte se s knjigo Balkan VEGAN in raznolikostjo tradicionalnih balkanskih jedi. Predstavili vam bomo kuharico, ki je namenjena vsem, ki želijo odkriti čare balkanskih receptov na preprost in zdrav način. Knjiga vsebuje zanimive informacije in navade, povezane s pripravo hrane, hranljive lastnosti sestavin ter dragocene skrivnosti veganske kuhinje.


Pogovarjali se bomo, kako lahko pripravimo zdrave in okusne jedi na rastlinski osnovi, na kaj moramo biti pozorni pri veganski prehrani, kje dobiti vitamin B12, kako je z rastlinsko prehrano pri otrocih, kako z vključevanjem veganskih obrokov pripomoremo k ohranitvi okolja, pomagamo živalim ter navsezadnje pripomoremo k svojemu zdravju.

Gosta večera bosta Jelena in Igor, ki se brezmesno prehranjujeta že več kot 20 let. Imata 10-letnega sina Bora, ki je velik ljubitelj živali in vegan od rojstva. Vsi skupaj so ustanovitelji veganskega portala BITEwithZEST.com. Njihov zadnji projekt je kuharica, ki je prva tovrstna knjiga, ki združuje temi Balkan in veganstvo. Izšla je v Avstriji, kjer je bila sprejeta z velikim navdušenjem, sedaj pa nadaljuje pot po državah Balkana.

Vabljeni na predstavitev veganske kuharice Balkan VEGAN, kjer ne bo manjkalo dobre balkanske glasbe in okusnih prigrizkov.

Dogodek pripravljamo v sodelovanju z Društvom Bober – okoljsko gibanje Dolenjska.