Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Vsi me kličejo Tona

5.10.2022 18:00:00

Lokacija: Youtube Valvazorjeve knjižnice Krško

 

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja vas vabimo na pogovor s Tonetom Vogrincem ob predstavitvi knjige Vsi me kličejo Tona, ki bo potekal v živo v Valvasorjevi knjižnici Krško, prisluhnili pa mu boste lahko tudi na You Tube kanalu Valvasorjeve knjižnice Krško. To bo že deseti v nizu  skupnih dogodkov. Večer bo potekal tudi v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja in Beletrininih trubadurjev.

 

Večina se Toneta Vogrinca spominja iz časov velikih uspehov slovenskega smučanja, ko smo kot prikovani sedeli pred televizijskimi ekrani. Zanimiva zgodba enega najuspešnejših slovenskih športnih delavcev je sedaj s pomočjo novinarja in pisatelja Marka Radmiloviča zapisana tudi v knjižni obliki. V knjigi Vsi me kličejo Tona sledimo bogati življenjski poti, ki so jo spremljali veliki dosežki, vzponi in padci. Hkrati lahko obudimo spomin na številne smučarske tekmovalce in spoznavamo zgodovino jugoslovanskega, slovenskega in svetovnega alpskega smučanja. Knjiga je izšla v letošnjem letu pri založbi Beletrina.

 

Tone Vogrinec je vseživljenjski športni delavec in zanesenjak, rokometaš, tenisač, smučarski tekmovalec, trener, direktor, menedžer, predvsem pa svetovljan, ki je v času svoje kariere in nadaljnjega službovanja v športu obredel skoraj ves svet in prijateljeval s tem in onim, ustvarjal velike zgodbe … A medtem včasih žal zanemaril zasebno življenje in zato zavozil manjše, še kako pomembne lastne intimne zgodbe. V osemdesetih veliki športni junak, ki je takrat še jugoslovansko smučanje od sodelovanja popeljal do zmagovanja in omogočil razvoj mnogim vrhunskim tekmovalcem in tekmovalkam v »slovenskem nacionalnem športu« …  (www.beletrina.si)

 

Povezava do youtube dogodka: https://youtu.be/o6V5Vm5cfLg

 

Več informacij o aktivnostih splošnih knjižnic Dolenjske, Bele krajine in Posavja najdete na FB strani Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja.