Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

konS ≡ PiksLBroška

24.1.2022 17:00:00

Lokacija: Učilnica Beri

 

Mlade od devetega leta starosti vabimo na delavnico z naslovom PiksLBroška. Naša oblačila povedo veliko o nas, a nobeno ne pove toliko kot PiksLBroška. Z njo lahko namreč točno določiš, kaj bo povedala in ni nujno, da pove kaj o tebi, lahko izpiše katero koli besedilo, ki ga boš sprogramiral v njen čip!

Na delavnici boš poleg ostalih elementov v vijoličasto ohišje spajkal tudi majhne led lučke, ki bodo tvorile ekranček večjih »pikslov« in bodo prikazovale tekst ali pa celo preproste animacije!

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na: borut.pelko@lokalpatriot.si

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.

——————————————————————————
Projekt konS – platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.