Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Priprave na pisanje maturitetnega eseja

2.4.2021 17:00:00

Maturantje! Zadnje leto je bilo naporno in zahtevno, pred vami pa je pomemben mejnik na vaši poti izobraževanja: matura. Da bi bili karseda dobro pripravljeni na pisanje maturitetnega eseja, v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto pripravljamo brezplačne delavnice, na katerih boste predvidoma na 4 srečanjih skupaj z Andrejem Tomažinom, pisateljem in diplomantom primerjalne književnosti in slovenistike, predelali letošnji književni deli za maturitetni esej – roman Konje krast norveškega pisatelja Pera Pettersona in roman Figa slovenskega pisatelja Gorana Vojnovića.

Prvo virtualno srečanje bo v petek, 2. aprila ob 17.00, za nadaljnje termine pa se boste udeleženci dogovorili z mentorjem. V primeru izboljšanja epidemiološke situacije bodo srečanja potekala v knjižnici.

Število prostih mest na delavnici je omejeno, zato pohitite s prijavami. Prijave pošljite na elektronski naslov bojana.medle@kmj.si do ponedeljka, 29. 3. 2021. Vsi prijavljeni boste podrobnejše informacije o izvedbi prejeli preko elektronske pošte.