Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto Skozi stara mestna vrata, v svet prihodnosti, znanja in igranja

Večer Mirana Jarca: Martina Mravinec trio in Tretji kanu

11.9.2020 20:00:00

Lokacija: Avla KCJT (Kulturni center Janeza Trdine)

Večer bo otvoril trio – Martina Mravinec, Domen Bohte in Borut Perše. Miran Jarc je bil prav tako kot Martina Črnomaljec, zato mu bo omenjeni trio posvetil venček etno obarvanih priredb belokranjskih ljudskih skladb.

Martina Mravinec je mlada glasbenica, pevka, avtorica glasbe in besedil svojih pesmi, sodeluje pa tudi z belokranjsko zasedbo 2B, poje s tamburaškim orkestrom Dobreč, kjer so na repertoarju slovenske zimzelene in ljudske pesmi. Pod svoje okrilje jo je vzela tudi založba Inja music, pri kateri bo septembra izšel njen prvi singel in videospot na samostojni glasbeni poti.

Na bas kitari bo Martino spremljal Domen Bohte – umetniški vodja delavnic in festivala Jazzinty, sicer pa Domen ustvarja in deluje kot basist, studijski glasbenik, skladatelj in organizator. Trio sestavlja še kitarist, Novomeščan Borut Perše, ki ga poznamo iz zasedb Jardier, Primož Turk, Bort Ross, Daniel Vezoja …, pri založbi Inja music pa Borut sodeluje tudi kot studijski glasbenik.

Martina Mravinec, Domen Bohte in Borut Perše

 

Večer nadaljujejo eni najvidnejših predstavnikov novega novomeškega vala, skupina Tretji kanu, katere pevka Anja Pavlin je tudi soustanoviteljica založbe Inja music in kreativna soorganizatorka festivala. Tretji kanu so ena najbolj predvajanih skupin na Valu 202, igrali so tudi v sklopu »koncertov doma«, ki so jih v času pandemije pripravili na nacionalnem radiju in na jutranjem koncertu z Andrejem Karolijem. Ob izidu prvenca so bili nominirani tudi za Zlato piščal v kategoriji Novinec leta. Plovemo je naslov drugega studijskega albuma, ki so ga izdali minulo jesen. Pod palubjem Tretjega kanuja najdemo vse prej kot žanrsko enakozvočje – rdeča nit albuma pa je v  sporočilnosti in zgodbah, ki jih prevažajo v tem malem plovilu. Zato – prisedite v Tretjega.

Tretji kanu:

Anja Pavlin (vokal)

Jan Medle (vokal, akustična kitara, električna kitara)

Žiga Dobravc (bobni, tolkala)

Sondža (baskitara, kontrabas)

Tomi Perinčič (električna kitara, slide kitara, lap steel kitara)

Tretji kanu

 

Dogodek je za obiskovalce brezplačen, zaradi omejenega števila obiskovalcev pa je obvezna predhodna rezervacija sedišč na: rezervacije.festivalglasbe@gmail.com

100 let novomeške pomladi | Podporniki